Give Kenyan kids access to digital education

Donate To Reduce Poverty

CROWDFUNDING JUNE – AUGUST 2022

MoMo Education by Sister Schools Foundation staat voor gelijke kansen op goed onderwijs wereldwijd. De vrijwilligers van de stichting brengen deze crowdfunding actie onder uw aandacht.

Wilde Ganzen verdubbelt het bedrag

In Kenia verandert er, net als in Nederland veel op het gebied van onderwijs. Met de maatregelen rondom COVID, is het nog duidelijker geworden hoe essentieel onderwijs in digitale vaardigheden is voor de komende generatie. Scholen en docenten in Kenia hebben echter extra steun en financiële middelen nodig om digitale klaslokalen te bouwen en krijgen trainingen in het onderwijzen binnen een digitale context.

De Stichting Wilde Ganzen verdubbelt het binnengehaalde bedrag en dit geld wordt direct overgemaakt naar onze partner organisatie DEEP Kenya.

MoMo Education steunt Keniaanse zusterscholen

MoMo verzorgt de digitale uitwisselingen met scholen in Nederland voor vijf verschillende scholen in Kenia. Twee gemengde dagscholen in Vihiga district; Gida Gadi en Gisambai, de Girls Soccer Academy in Kibera (KGSA) in Nairobi en twee boardingschools in Nairobi District; de St. Elizabeth meisjesschool en de jongensschool Highway.

Met een bijdrage van velen kunnen we de scholen ondersteunen in het mogelijk maken van digitaal onderwijs op deze Keniaanse scholen.

Digital Educational Exchange Platform (DEEP)

MoMo Education biedt een programma dat in lijn is met de Sustainable Development Goals (SDG’s), met name kwaliteisonderwijs (4) en omgelijkheid verminderen (10).

Sister Schools biedt een vernieuwende onderwijsmethode, die leerlingen aan weerszijde van de welvaartsbalans de kans geeft om informatie, kennis en ervaringen digitaal uit te wisselen en samen te werken aan buurtprojecten.

Het programma bevordert:

– Kansengelijkheid en inclusiviteit in het onderwijs

– Levenlang leren

– Burgerschapsonderwijs voor vreedzame, tolerante, inclusieve en veilige buurten

Leerlingen werken aan hun wereldburgerschapsvaardigheden, krijgen een beter begrip van mediawijsheid en digitale geletterdheid en leren over verschillen heen, intercultureel te communiceren.

Voor meer informatie over MoMo Education by Sister Schools Foundation kijkt u op de website. Of ga direct naar de crowdfunding pagina.

About the Author

Julia Strijland

Documentary filmmaker and social entrepreneur with a passion for education.

You may also like these