decentralized exchangedecentralized exchange dexdecentralized exchange walletdex arbitrum native decentralized exchangedecentralized crypto exchangecrypto coinnew crypto coinscrypto com coinlisting crypto coinpepe crypto coincrypto coin marketcrypto coin profitcrypto tokensbuy crypto tokenchat crypto tokencrypto gpt tokencrypto swap tokeninvestmentinvestment bankinginvestments companyforeign investmentsinvestment ruinvestment groupinvestment limitedinvestments ltdcapital investmenthttps investmentsdirect investmentsinvestment fundinvestment managementchina investmenttrading investmenttrade investmentsinternational investmentinvestment projectsfinancial investmentinvestment отзывыinvestment developmentme investmentsinvestmentforeign direct investmentmake investmentsworld investmentinvestment marketingmarkets investments3 investmentbetter investmentbest investmentreturn +on investmentinvestment reportglobal investmentfinance investmentscompany investmentsco investmenteconomic investmentmoney investmentsnew investmentsinvestment ratingdubai investmentsinvestment rateinvestment serviceus investmentportfolio investmentinvestment corporationinvestment riskinvest investmentinvestment investinginvestment termsresearch investmentreal investmentsinvestment assetrussian investmentsenergy investmentsrussia investmentswww investment ruits investmentsinvestment propertymaking +an investmentsecurity investmentsinvestment interestinteresting investmentsinvestment opportunitiestechnology investmentinvestment strategiesinvestment cominvestment valuestock investmentworld investment reportinvestors investmentinvestment policyshare investmentinvestment analysisestate investmenteuropean investmentsaugment investmentsprivate investments2023 investmentventure investmentsinvestment co ltdinvestment activitiesinvestment holdinghigh investmentt investmentsreal estate investmentinvestment accountingbusiness investment +isinvestment minepublic investmentinvestment brokersinvestment planinvestment planninggrowth investmentnet investmentcash investmentsinvestment incomeinvestmentsam capital investmentlong investmentsgovernment investmentinfrastructure investmentother investmentsinvestment 2023sberbank investmentneed investmentinvestments timesinvestment дивиденды‹open investmentsinvestment project amequity investmentinvestment siteinvestment lawinvestment broker ruinvestment intoinvestment decisionattract investmentinvestment firminvestment savingr investmentconstruction investmentinvestment sharescost +of investmentstart investmentinvestment pdfinvestment clubcrypto investmentsberbank investments ruinvestment climatee investmentinvestment platforminvestment agreementinvestment attractivenessget investmentscorporate investmentlong term investmentsinvestment +of economychinese investmentsup investmentfuture investmentsinvestment amountinvestment 7investment modelinginvestment modelsberbank ru ru person investmentsglobaltrans investmentl investmentsprofit investmenthow +to earnhow +to earn moneyhow much +you earnhow much does +you earnhow +to earn more moneyhow much more +i earnedhow much money +you earnhow she earnshow +to earn onlinehow +to earn money onlinehow many earn +and howhow people earn money1 how money +do +you earnhow +to earn robuxhow +to earn money fastearn good money howhow +to earn 10how +to earn american express pointshow +to earn 100how +to earn bitcoinhow +to earn cryptohow +to earn money +in internetproffitprecious metalsgold precious metalprecious metal marketai tokenopen ai tokenmulti ai tokencharacter ai tokenmulti ai mai tokenjanitor ai tokensopen ai api tokenschat gpt aiopenai chat gptopen chat gptopen ai chat gptchat gpt sitegpt chat botfree chat gptchat gpt botchat gpt yandexchat gpt bingchat gpt online free
Give Kenyan kids access to digital education

Vrijwillig werken; wie wil dat niet?

20 Augustus 2022

Originele tekst geschreven door Emma Harty

Vertaald door Julia Strijland

Vrijwilligerswerk is een raar iets. Waarom zou iemand die in deze chaotische en stressvolle moderne wereld leeft, zijn vrije tijd willen opgeven om gratis extra te werken? Het is volkomen irrationeel! Maar bij de jonge vrijwilligersorganisatie MoMo Education is het afgelopen half jaar een bruisend team ontstaan van enthousiaste vrijwilligers die precies dit doen. Deze mensen kiezen ervoor om een ​​deel van hun vrije tijd aan een organisatie te besteden in plaats van nog een paar uur Netflix te kijken of misschien wat langer te dutten op een zaterdagochtend. Dus waarom kiezen deze mensen ervoor om vrijwilligerswerk te doen en wat halen ze eruit?

Flexibiliteit

Het is een veel voorkomende angst, dat vrijwilligerswerk de weinige vrije tijd die je hebt in beslag zal nemen. Dit is echter een ware misvatting. Bij MoMo Education is vrijwilligerswerk extreem flexibel: de taken die je doet, kunnen gemakkelijk worden aangepast aan je schema. Vrijwilligers kunnen zo veel of weinig tijd besteden als ze willen, sommigen besteden slechts twee uur per week aan hun taken en anderen werken fulltime om digitale en kwalitatieve educatie wereldwijd mogelijk te maken, ook in de armste gebieden van de wereld. 

Tijdens drukke periodes is het ook mogelijk om een ​​korte pauze te nemen van het vrijwilligerswerk en kun je je dus weer op andere zaken concentreren. Ook kun je altijd om hulp, verandering van taken of een lagere werkdruk vragen.

Netwerken

Door vrijwilligerswerk te doen, kun je je netwerk uitbreiden binnen een internationaal team, bestaande uit mensen met eenzelfde doel; de wereld een betere plek maken door middel van onderwijs en samenwerking. In hun dagelijkse leven werken deze vrijwilligers in verschillende sectoren, waaronder data en technologie, onderwijs, marketing, ontwikkelingswerk, het maken van documentaires en nog veel meer. Als je deel bent van de vrijwilligersgroep binnen MoMo Education, krijg je een tweede familie erbij en vergroot je je netwerk met professionele contacten.

Gemeenschap

Bij MoMo zijn we niet alleen een groep vrijwilligers, maar ook een diverse gemeenschap met vrijwilligers uit alle hoeken van de wereld, zoals uit Brazilië, Duitsland, Engeland, Jemen, Kenia, Maleisië, Mexico, Nederland, Palestina, Portugal, Syrië, Uganda, Zimbabwe en Zwitserland. Er is een internationale groep ontstaan, waarin iedereen zich welkom voelt en onderdeel is van een groter geheel. Dat is natuurlijk vooral gunstig voor mensen die nieuw zijn in Nederland en op zoek zijn naar dat gemeenschapsgevoel.

Ervaring opdoen en vaardigheden opbouwen

Vrijwilligerswerk bij MoMo geeft je de kans om ervaring op te doen in de NGO en onderwijssector en tegelijkertijd om je vaardigheden uit te bouwen, zoals bijvoorbeeld in tijdmanagement, leiderschapsvaardigheden, organisatorische en communicatieve vaardigheden, online flexibiliteit, verstevigen van je emotionele intelligentie en probleem oplossingsgericht leren denken. Sommige mensen zijn bang dat een gebrek aan ervaring een nadeel is, maar dat is juist geen probleem. De frisse blik van beginners is meer dan welkom en er zijn altijd mensen beschikbaar om je te begeleiden. Een vrijwilliger zal nooit worden belast met iets waar hij zich niet prettig bij voelt. MoMo is ook een grassroots-organisatie, wat betekent dat vrijwilligers altijd betrokken zijn bij de besluitvorming. Dit maakt het gemakkelijk om je universitaire studies of dagelijkse vaardigheden te combineren met vrijwilligerswerk, wat natuurlijk weer mooi meegenomen is voor op je cv.

Nieuwe talen leren

In een divers team is er volop gelegenheid om nieuwe talen te leren en te oefenen. De voertaal waarin we vergaderen is Engels, maar veel documenten en artikelen zijn in het Nederlands. In het team hebben we ook Spaans, Duits, Arabisch, Kiswahili en Portugees, om maar een paar talen te noemen.

Dus nu kun je begrijpen dat vrijwilligerswerk voor MoMo Education toch niet zo irrationeel is. Wil je ook de voordelen ervaren van vrijwilligerswerk en je vaardigheden op het gebied van netwerken en een diversiteit aan taken opbouwen? Neem dan een kijkje op de website van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) of ga direct naar www.momoeducation.org.

About the Author

Julia Strijland

Documentary filmmaker and social entrepreneur with a passion for education.

You may also like these